LAZARIDES design

Inredningstrender av världsklass

Home Tour i 60-tals villan

Kategori: Allmänt

 
 
Jag vet att ni är många som längtat efter att få se home touren jag utlovat i den pampiga 60-talsvillan. Det är precis vad ni ska få göra nu!
 
Välkomna in i ett hem med en elegant karibisk inredning där 60-talet alltid finns närvarande!
 
 
Min vän Ulrika som bor i huset berättar om hur de kom att flytta tillbaka till Sverige efter en längre tid utomlands, om stilen de skapat och det fantastiska huset. Enjoy!
 
"Vi bodde i Bahamas i drygt 7 år och bestämde oss för att flytta hem 2003. Vid ett tillfälligt besök hemma fick vi reda på att villan eventuellt skulle säljas. Detta sammanföll väldigt väl med vår önskan om att flytta till Sverige igen. Till vår stora lycka valde fastighetsägaren att överlåta sitt fantastiska hus till oss."
 
 
 
De föll för det fantastiskt vackra läget, "amerikainspirerad planlösning" och gedigna materialval.
 
I huset finns vackra stengolv och robust kakel i sober 60-talsstil.
 
 
 
 
Ulrika berättar att de tidigare ägarna som byggde huset hämtade sin inspiration från resor till USA, och har själva ritat huset." Huset är ett kvalitetsbygge."
 
 
Familjens tid i Bahamas syns tydligt då de lät skeppa hem vackra gedigna möbler som skulle vara extremt svåra att få tag på i Sverige.
 
 
 
Huset är byggt i olika etager och i den nedre etagen gömmer sig ett en drömsvit med sovrum och tillhörande bad för familjens gäster. Här gick Ulrika "all in" när hon designade rummet. Det kännslyxigt och väldigt amerikanskt med sisalmatta på golvet och det välordnade rummet. Att vara gäst hos familjen måste vara underbart! Ulrika erkänner att även familjen själva gärna är gäster i sitt eget vackra hem och ibland spenderar en natt i gästsviten.
 
 
 
 
Utsikten från gästrummet är vacker hela året.
 
 
 
"Vår vision är en gradvis uppdatering/modernisering för ökad funktionalitet, stil och bekvämlighet. Viktigt för oss är att det finns utrymme för lek, avkoppling och umgänge oavsett ålder"
 
Familjen har nyligen fått färdigt en ordentlig grovingång som känns tidlös och luxiös. De har lagt ner mycket tid på att hitta duktiga hantverkare som kunnat förverkliga deras önskemål och själva varit delaktiga i processen. Materialvalen passar in i husets formstarka design.
 
 
 
 
 
 
 
Runt hela huset finns vackra smidesarbeten som är väldigt tidsenliga. De är nyskapade av den lokala smeden Tony Olsson som Ulrika lovordar. Jag kan verkligen förstå att hon är nöjd!
 
 
" Inspiration till vår inredning har vi hämtat från våra år utomlands i Bahamas/Florida i kombination med Skandinavisk enkelhet"
 
 
 
Den varma och ombonade känslan är genomgående i hela huset.
 
 
 
 
Den koloniala stilen kommer igen i detajer och materialval i huset.
 
 
En av favoriterna i detta hem av skatter är den vackra bokhyllan som ger en modern touch utan att bryta stilen.
 
 
Jag hoppas ni haft en trevlig läsning! Jag hoppas kunna visa er lite vackra bilder i sommar på exteriören, den vackra verandan och den härliga trädgården.
 
Ha det gott!
 
/ Melissa